Producten
 
Keurmerken
10 jaar garantie politie keurmerk veilig wonen skg ce-normeringkiwa

Onderhoudstips

Tips voor de ventilatie:

TK raamsystemen sluiten zeer goed en besparen daardoor veel energiekosten.
Indien uw ramen niet zijn voorzien van ventilatieroosters dan is het nodig om van tijd tot tijd te ventileren. Daardoor worden condensvorming en een ongezonde atmosfeer in uw woning voorkomen.

Het is beter om, vooral in de winter, meerdere malen per dag de ramen gedurende korte tijd (ca 5 minuten) te openen dan dat u ze urenlang op de ventilatiestand (kiepstand) plaatst. Op deze wijze houdt u het energieverlies laag.

’s-Morgens alle kamers ongeveer 20 minuten luchten; u kunt het beste de tegenover elkaar liggende ramen op de ventilatie (kiepstand) zetten zodat er min of meer een tocht ontstaat.

Tips voor de eerste reiniging:

Zo snel mogelijk na oplevering dienen de kunststofraam- en deurconstructies nagelopen te worden.
Zij moeten worden ontdaan van kalk- en specieresten. Deze materialen tasten de kunststof weliswaar niet aan maar zullen slijtage van het beslag veroorzaken waardoor de functie van de afdichting kan worden tenietgedaan.

Tips voor onderhoud:

Uw nieuwe ramen hebben nauwelijks onderhoud nodig. Uiteraard worden ze blootgesteld aan vervuiling.
Aan de buitenzijde kan dat de gangbare luchtverontreiniging zijn.
Binnenin uw woning wordt deze vervuiling bepaald door het feit of er wordt gerookt en in welke mate en of er wordt gewerkt in een open of een gesloten keuken.
Bij deze normale zogenaamde huishoudelijke vervuiling is het voldoende om op regelmatige tijden ( enkele malen per jaar) de kozijnen te reinigen met water en een afwasmiddel. Dit geldt voor zowel binnen als buiten.
Bij wat zwaardere vervuiling kunt u bij TK KUNSTSTOFPUIEN reinigingsmiddelen bestellen.
Schuurmiddelen mogen absoluut niet worden gebruikt omdat daarmee het gladde oppervlak wordt opgeruwd en de vervuiling op den duur zal toenemen. Ook het gebruik van oplosmiddelen, zoals thinner en wasbenzine, kan het oppervlak van uw profiel aantasten en is derhalve niet toegestaan.

Enkele druppels olie of siliconenspray zorgen voor het blijvend goed functioneren van uw hang- en sluitwerk. U moet dit op de bewegende delen die zich in de vleugel (raam) bevinden aanbrengen.